Breast ultrasonography

Available Services & Costs

Experți în ecografie mamară - Diagnostic avansat

Programează o ecografie la sân

Descoperă serviciul de ecografie mamară de excepție oferit de Genesys Fertility în București. Echipa noastră dedicată de medici specialiști în sănătatea femeii îți pune la dispoziție experiența lor vastă în diagnosticul și monitorizarea afecțiunilor mamare. Prin tehnologie de vârf și abordare empatică, realizăm investigații precise, contribuind la identificarea timpurie a oricăror modificări sau anomalii.
https://genesys-fertility.ro/wp-content/uploads/2023/08/ecografie-mamara.jpg
Diagnostic precis

Echipa noastră de experți utilizează tehnici avansate de imagistică pentru a asigura un diagnostic precis al oricăror modificări mamare.

Detectare timpurie

Ecografia mamară este o metodă neinvazivă, realizată cu ajutorul ultrasunetelor. Această procedură este complet nedureroasă și este alegerea ideală pentru evaluarea sânilor pentru femeile sub 40 de ani, femeile gravide sau cele care alăptează.

Confort și profesionalism

Ne preocupăm de confortul dumneavoastră și vă oferim o experiență plăcută într-un mediu medical prietenos și profesionist.

Când este recomandată ecografia mamară?

Ecografia mamară joacă un rol esențial în monitorizarea sănătății sânilor și în detectarea precoce a eventualelor anomalii. Această procedură este recomandată în diverse situații, pentru a asigura o evaluare amănunțită a sănătății mamară și pentru a identifica orice schimbări sau semne suspecte.

Este recomandată ecografia mamară:

Evaluare de rutină: Pentru femeile cu vârsta de peste 40 de ani sau conform recomandărilor medicului, ecografia mamară poate face parte din evaluările periodice de rutină pentru depistarea precoce a leziunilor.

Femeile tinere: Ecografia mamară poate fi folosită la femeile mai tinere, în special în cazurile în care țesutul mamar este dens sau atunci când alte metode de imagistică, precum mamografia, pot avea limitări.

Monitorizarea schimbărilor: Pentru femeile care au observat schimbări în sân (cum ar fi umflături, noduli sau modificări ale pielii), ecografia poate ajuta la evaluarea detaliată a acestor schimbări.

Monitorizarea post-tratament: Pentru femeile care au suferit tratamente pentru afecțiuni mamare sau care au un istoric familial de cancer mamar, ecografia poate fi utilizată pentru monitorizarea post-tratament sau pentru a detecta eventuale recurențe.

Evaluarea implanturilor mamare: Ecografia mamară poate fi utilă pentru monitorizarea implanturilor mamare sau pentru detectarea oricăror complicații asociate acestora.

În situații de urgență: Dacă există o suspiciune urgentă de problemă mamară, ecografia poate fi utilizată pentru a obține informații rapide și detaliate.

Este important să discuți cu medicul tău despre momentul potrivit pentru a efectua o ecografie mamară, în funcție de istoricul tău medical, vârstă și factorii de risc. Detectarea precoce a oricăror modificări în sân poate contribui semnificativ la succesul tratamentului și la menținerea sănătății tale generale.

Avantajele ecografiei de sân

 • Eficiență și Siguranță: Această procedură de investigație este complet sigură, lipsită de durere și neinvazivă. Nu implică expunerea la radiații nocive, făcându-o potrivită inclusiv pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează, fiind susceptibilă la repetare oricând este necesar.
 • Imagini în Timp Real: Imaginile generate sunt afișate în timp real pe un monitor, oferind medicului și pacientului o perspectivă imediată asupra stării sânilor și a eventualelor modificări.
 • Neinvazivă și Confortabilă: Spre deosebire de alte metode, cum ar fi mamografia, ecografia mamară nu implică comprimarea sânilor și este lipsită de disconfort. Această caracteristică face ca pacientele să se simtă mai puțin tensionate în timpul investigației.
 • Evaluare Detaliată a Țesuturilor Diverse: Datorită capacității sale de a distinge între țesuturile solide și cele chistice, ecografia mamară este esențială pentru o evaluare mai precisă a sânilor denși sau a anormalităților. Acest lucru adaugă o valoare semnificativă procesului de diagnostic.
 • Rapiditate: O ecografie mamară durează în general între 20 și 40 de minute, ceea ce o face o alegere potrivită pentru persoanele ocupate sau pentru situațiile în care este necesară o evaluare rapidă.

În concluzie, ecografia mamară aduce cu sine numeroase avantaje esențiale în evaluarea sănătății sânilor, fiind o metodă sigură, non-invazivă și informativă ce poate fi utilizată în diferite contexte.

https://genesys-fertility.ro/wp-content/uploads/2023/08/ecografie-mamara-1.jpg
 
În ce constă ecografia mamară?

Ecografia mamară reprezintă o procedură imagistică non-invazivă care utilizează ultrasunetele pentru a crea imagini detaliate ale țesutului mamar. Aceasta implică folosirea unei sonde cu ultrasunete care emite unde sonore de înaltă frecvență în interiorul sânului. Aceste unde sonore se reflectă de pe țesuturile interne ale sânului și sunt captate de sonda, apoi transformate în imagini pe ecranul monitorului. Ecografia mamară permite medicilor să observe structura, dimensiunea și compoziția țesuturilor mamare și să detecteze orice anomalii sau modificări.

Procedura de ecografie mamară este simplă și nedureroasă. Iată cum decurge în general:

 1. Pregătire: Înainte de procedură, poți fi sfătuit să porți o haină cu fermoar în partea din față sau să renunți la bijuterii care ar putea interfera cu imaginea ecografică.
 2. Poziționare: Medicul sau tehnologul medical te va ajuta să te așezi pe masa de examinare într-o anumită poziție pentru a asigura vizualizarea optimă a sânului.
 3. Gel de ultrasunete: Se aplică un gel de ultrasunete pe sân pentru a facilita trecerea undelor sonore între sonda cu ultrasunete și piele.
 4. Examinare cu sonda: Medicul sau tehnologul medical va glisa sonda cu ultrasunete peste sân, realizând imagini în timp real pe ecran.
 5. Analiză și interpretare: Imaginile captate sunt analizate în detaliu pentru a detecta eventuale anomalii sau modificări. Medicul poate lua măsurile necesare pentru a evalua caracteristicile acestor leziuni și pentru a recomanda ulterior investigații sau tratamente suplimentare, dacă este cazul.
 6. Finalizare: După examinare, gelul de ultrasunete este îndepărtat de pe piele. Procedura nu necesită un timp de recuperare și poți reveni la activitățile obișnuite imediat.
Pentru o îngrijire completă a sănătății mamare, încredințați-vă echipei de profesioniști de la Genesys Fertility.
Contactați-ne astăzi pentru a programa o consultație pentru serviciul de ecografie mamară sau pentru oricare alt serviciu medical de calitate pe care îl oferim. Sănătatea dumneavoastră contează pentru noi!

Cea mai avansată ecografie mamară

Echipa cu cea mai mare experiență în imagistica sânului